More

  Atenție la ciupercile din piețe. Polițiștii vă sfătuie să nu cumpărați decât de la comercianții autorizați

  Array

  ciuperciOdata cu venirea sezonului de toamna, in pietele din Pascani, si-au facut aparitia si comerciantii de ciuperci. Cu ajutorul unor cunostinte minime invatate din tata in fiu, oamenii merg in paduri si culeg aceste plante care apoi ajung pe mesele pascanenilor.

  Desi au fost inregistrate cazuri grave de intoxicatii cu ciuperci, vanzatorii ambulanti continua sa vanda kilograme intregi fara a avea o autorizatie sau un aviz al unui inspector specializat care sa stabileasca daca sunt otravitoare sau nu.

  Astfel, zilele trecute, politistii locali au identificat in piata deal cinci persoane venite din zona Dolhasca care comercializau ciuperci fara a poseda niciun document. Mai mult decat atat, dupa verificari, agentii au stabilit ca acestia aveau si cantare neverificate metrologic.

  Elena Dumitru, Vasile Gagiu, Marin Lacatusu, Mariana Roman si Gheorghe Vezetiu au fost amendati cu 150 de lei, pentru incalcarea Hotararii de Consiliu Local 30 din 2002.

  Totodata, seful Politiei Locale, a atras atentia cetatenilor asupra pericolelor la care se expun atunci cand consuma ciuperci din flora spontana, mai ales, ca ultima perioada s-a descoperit faptulS ca gustoasele plante sufera mutatii chiar si cele cunoscute devenind toxice.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp