Slider

Fermierii din judeţul Iaşi mai au la dispoziţie o săptămâna pentru a depune cererea unică de plata pentru subvenţii. Angajaţii APIA lucrează inclusiv, sâmbătă şi duminică, pentru cei care nu au reuşit până la acest moment să ducă documentul autorităţilor. S-au făcut şi echipe de la Direcţia pentru Agricultură Iaşi, care au mers în teren pentru a-i ajuta pe agricultori. Termenul limita de depunere este de 15 mai.

Atenţie fermieri! Mai sunt doar câteva zile în care puteţi depune cererea unică de plata pentru subvenţii. Până pe 15 mai, toţi agricultorii trebuia să ducă acest document la centrele APIA din judeţ. Până la acest moment au fost depuse 19.700 de cereri pentru o suprafaţă de aproape 119.000 de hectare. Anual, se depun cereri pentru 250.000 de hectare.

Potrivit celor spuse de directorul executiv al APIA, Sergiu Jitareanu, lucrătorii de la toate centrele vor lucra şi sâmbătă şi duminică pentru a putea primi cererile.

În sprijinul lor au venit şi reprezentanţi de la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Iaşi. S-au format echipe care au mers în teren, în mai multe comune din judeţ pentru a-i informa pe fermieri de termenul limita.
Anul trecut, au depus această cerere peste 25.000 de fermieri din judeţul Iaşi.
Menţionăm că micii proprietari au început să arendeze din ce în ce mai mult terenurile asociaţiilor mari, lucru benefic pentru agricultură.

Sprijinul financiar aferent Campaniei 2017 este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Reamintim că programul de lucru al Centrului Județean Iași este, în această perioadă, de la orele 08.00 la 16.30, inclusiv sâmbătă și duminică.

Slider
loading...