1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021
Array

Astazi este Ziua Nationala fara Tutun

Ziua Naţională fără Tutun, este marcată în fiecare an în a 3-a zi de joi a lunii noiembrie, atrage atenţia tuturor asupra riscurilor expunerii la fumul de ţigară, atât a fumătorilor cât şi a celor din jurul lor, a dreptului fiecăruia dintre noi de a trăi sănătos, precum şi asupra demersurilor forurilor mondiale privind lupta impotriva bolilor asociate consumului de tutun.

Fumatul ramane o problema importanta de sanatate publica. Bolile legate de fumat fac anual un numar mare de victime. Fumatul este responsabil pentru aproximativ 6 milioane decese in fiecare an, 11.000 decese în fiecare zi .

Centrul Regional de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Iaşi iniţiază cu această ocazie campania de informare şi sensibilizare asupra riscurilor consumului de tutun, denumită generic „Câştigă independenţa faţă de tutun”
În fiecare an, în aceasta zi, Agenţia Naţională Antidrog, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog, implementează activităţi de informare, prin distribuirea unor materiale publicitare care vin în sprijinul populaţiei, cu sfaturi de a renunţa la consumul de tutun, de a informa populaţia cu privire la beneficiile aduse de spaţiile fără fum de ţigara şi de a sensibiliza populaţia privind necesitatea respectării cadrului legislativ care interzice fumatul în spaţiile publice, precum şi care incurajează respectarea acestuia.

Obiectivele generale ale campaniei sunt: informarea şi conştientizarea populaţiei asupra riscurilor asociate consumului de tutun, creşterea numărului de persoane care nu încep să fumeze şi a celor care renunţă la fumat.
Fumatul este mai mult decat un comportament invatat prin repetitie, este o dependenta biologica si psihologica.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI