3.1 C
Paşcani
luni, decembrie 6, 2021

Asfalt în toata comuna Lespezi

O comună din apropierea Pascaniului face paşi mari pentru dezvoltare. După ce aproape toate şcolile au fost modernizare şi făcute la standarde europene, drumurile din satele componente vor fi asfaltate. Proiectul are o valoare de aproape 5 milioane de lei şi este finanţat cu fonduri guvernamentale. O parte din străzile refăcute vor face legătura cu mănăstirea Probota sau gara.

Localnicii din comuna Lespezi vor avea în curând asfalt pe toate străzile principale. Administraţia locală urmează să semneze un contract de finanţare pentru modernizarea a 5 kilometri de drumuri săteşti şi comunale. Potrivit celor spuse de primarul Ioan Lazăr, valoarea investiţiei este de 4,8 milioane de lei, bani guvernamentali.
După modernizări, va fi asfalt pe străzile care fac legătura dintre satul Heci şi mănăstirea Probota, între Bursuc Vale şi Deal, drumul care duce către gara din localitatea de reşedinţa şi alte tronsoane.

Menţionăm că această investiţie care schimbă faţa comunei, vine după ce toate şcolile din satele componente au fost modernizate. Sunt săli încăpătoare, cu apă curentă şi încălzire, băi şi toate dotările necesare unor instituţii de învăţământ la standarde europene.

Mai multe despre toate aceste investiţii şi despre următoarele care vor fi realizate în Lespezi, veţi vedea duminică, 29 octombrie, de la ora 20.00, într-o ediţie a emisiunii „Reporter TV – despre oameni şi locuri”, difuzata la BIT TV.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI