2.4 C
Paşcani
marți, decembrie 7, 2021
Array

Apel disperat din partea unei mame. Riscă să fie despărţită de fetiţa ei, din cauza sărăciei şi a mizeriei

Situaţie disperată în comuna Deleni. O tânăra mămică, cu handicap locomotor, are nevoie de ajutor pentru a-şi putea creşte copilul în condiţii normale de trai. Femeie locuieşte într-o casă dărăpănată, netencuită, fără plafoane sau încălzire, împreună cu fetiţa ei de numai câteva luni şi bunica micuţei. Nu vrea să dea copilul statului şi din acest motiv, cere ajutorul oamenilor pentru a-şi putea renova clădirea. Localnicii au lansat un apel şi pe reţelele de socializare, în speranţa că, cele două suflete nu vor fi despărţite din cauza sărăciei.

O casă dărăpănată, ziduri netencuite şi camere fără plafoane. Nu vorbim despre o locuinţa părăsită, ci despre una în care o tânăra mămică cu handicap îşi creşte fetiţa de şapte luni. Tot de acolo, cere ajutor pentru a nu fi separată de fetiţa căreia i-a dat viaţă. Liliana, este din comuna Deleni şi trăieşte într-o sărăcie lucie. Din cauza condiţiilor de trăi, copilul poate ajunge oricând într-un centru de plasament.

Ea a copilărit într-o astfel de instituţie publică şi speră din tot suflet ca măcar copilul ei să crească alături de mama.

Încăperile în care stă nu sunt încălzite, nu există tâmplărie, iar în loc de plafoane sunt puse câteva paturi. Ar vrea să îşi renoveze casa, dar are venituri foarte mici. Doar pensie de handicap şi alocaţia fetiţei, ceea ce înseamnă aproape 500 de lei pe luna.

Pentru că se apropie iarna, şi-a luat inima în dinţi şi cere ajutorul comunităţii. A primit de la Primăria din comună materiale de construcţie, nisip si balastru, şi câteva sute de lei.

Localnicii au lansat şi un apel pe reţelele de socializare, în speranţa că se vor găsi oameni cu sufletul mare care să o ajute. Au deschis un cont pe numele ei, iar persoana care a botezat fetiţa se implică pentru ca cele două persoane să nu fie despărţite.

Vezi aici mesajul postat pe Facebook!

DE LA ACELAȘI AUTOR

Locuri de veci, doar pentru cei cu certificat de deces

Locurile de veci in noul cimitir al municipiului Pascani vor fi repartizate doar pe baza certificatului de...

La mulţi ani, români de pretutindeni! La mulţi ani, România!

De 1 decembrie omagiem Ziua Naţională a României, ziua românilor de pretutindeni. Visul unităţii noastre naţionale a fost...

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI