Apă după program la Deleni în perioada 8 -19 iunie. Se refac rezervele de apă

Cei aproape 10 000 de locuitori din comuna Deleni vor avea apă cu porția în următoarele zile. Aste pentru că, furnizorul, Apa Vital reface rezervoarele de apă din localitate. În aceste condiții, ApaVital face un nou apel la utilizarea raţională a apei, doar pentru consum uman şi menajer.

Apa Vital Iași anunță că furnizarea apei potabile în comuna Deleni va fi restricționată. Acestea au loc pentru a fi refăcute rezervoarele.

În scopul refacerii rezervelor de apă în rezervoarele de 50 mc și 300 mc capacitate din localitatea Poiana, comuna Deleni, în perioada 8 – 19 iunie 2017, ApaVital se află în neplăcuta situație de a furniza apă potabilă după program, zilnic între orele 05.00 – 23.00, către utilizatorii din localitățile Deleni, Maxut, Feredeni, Slobozia și Poiana din comuna Deleni.

ApaVital reamintește utilizatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creştere a consumurilor peste capacitatea maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce determină dificultăți în asigurarea unui nivel minim de apă în rezervoare, care să permită funcţionarea capacităţilor de pompare în regim normal.

De asemenea, obligaţiile contractuale prevăd că toţi utilizatorii, indiferent de forma de proprietate, au obligaţia de a asigura folosirea eficientă şi raţională a apei preluate din reţeaua publică de alimentare.

În aceste condiții, ApaVital face un nou apel la utilizarea raţională a apei, doar pentru consum uman şi menajer.

În vederea evitării eventualelor efecte negative cauzate de lipsa apei, ApaVital recomandă utilizatorilor afectați să-și creeze rezerve de apă potabilă pentru perioadele de întrerupere. Pentru informaţii suplimentare sau alte sesizări, utilizatorii pot suna la numărul de telefon 0232.969.

 

Slider
loading...