1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Ansambluri din Pașcani, Hărmănești și Tătăruși, la Sărbătoarea Iei de la Iași – VIDEO

Vineri, 25 iunie, a fost cea de-a doua zi de sarbatoare a iei la Iasi, in fata Palatului Culturii. Traditiile romanesti si folclorul autentic au fost prezentate pe scena de mai multe ansambluri si tineri talentati.


Printre ei s-au numarat si dansatorii Ansamblului „Busuiocul” din Harmanesti, infiintat in 2016 si coordonat de Alexandru Jipa. Au adus in fata publicului suite de dansuri din zonele Helesteni, Dumbravita si Ruginoasa. Dumitrita Lepciuc a fost solista ansamblului.

In fata iesenilor, a evoluat si Ansamblul „Bucovina Mica” din Tatarusi, infiintat din 2018 si coordonat de Alexandra Maria Neagu. Portul popular specific zonei, cantecele interpretate de cei trei solisti si dansurile din Tatarusi au impresionat publicul.

Nu a lipsit de la sarbatoare nici Ansamblul „Rapsozii Siretului” al Casei de Cultura Mihail Sadoveanu, coordonat de Alexandru Gâmbuță. Alaturi de membrii ansamblului au fost si doua soliste, Ana Maria Ignat si Luiza Muscalu.

Sarbatoarea Iei a avut loc in perioada 24-25 iunie si a fost organizata de Consiliul Judetean Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Ansamblul Artistic Constantin Arvinte si Scoala Populara de Arte Titel Popovici.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ministrul Dezvoltării, întalnire cu primarii pentru proiectele de investiții

Tolba cu promisiuni privind proiectele de investitii in judetul...

Neînțelegeri privind locurile de parcare în spatele blocului Crizantema din Pașcani

Neintelegeri privind locurile de parcare intre locatari si unii...

Tineri prinși cu mașina furată, într-o benzinărie din Pașcani – VIDEO

Patru tineri ce au furat o masina de teren...

Anul Nou pe vechi, în Pașcani, Târgu Frumos și localitățile din apropiere. Festival de datini la Drăgușeni – FOTO

Este mare sarbatoare in aceasta seara pentru crestinii ortodocsi...