16.1 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
Array

Amenzi pentru mașinile expuse la vânzare

Amenzi pentru mașinile expuse la vânzare

 A început din nou acțiunea de curățare a centrului Pașcani de mașini expuse la vânzare și care ocupă parcarea. Oamenii legii au dat avertismente iar cei care nu le-au băgat în seamă și nu au luat măsuri au fost sancționați cu câte 500 de lei fiecare. Amintim că există o hotărâre a Consiliului Local Pașcani care interzice expunerea spre vânzare a mașinilro pe spațiilor publice, cu excepția spațiului amenajat în acest scop.

 După mai multe somații din partea polițiștilor de la Locală Pașcani, samsarii de mașini care și-au lăsat bunul la vânzare în centrul orașului ocupând parcarea au fost sancționați cu amendă în aceste zile.

De exemplu, patru cetățeni trebuie să scoată din buzunar câte 500 de lei pentru că mașinile de diferite mărci ocupă spațiul din apropirea Casei de Cultură Pașcani.

Nu este prima dată în acest an când au loc astfel de acțiuni, ci periodic, spune seful Poliției Locale, Vasile Avasiloaei. Numai de la începutul anului și până în prezent au fost date 226 de sancțiuni celor care au mașini expuse la vânzare pe raza orașului, valoare lor fiind de 34.885 lei. Asta pentru că există o hotărâre în acest sens ce nu poate fi încălcată.

Și pentru ca acest fenoment să poată fi stopat, comandatul vine cu două propuneri. Este vorba despre înființarea unui loc amenajat ca proprietarii de mașini să le expună spre vânzare dar și dacă aceștia ignoră amenzile date de oamenii legii bunurile să fie ridicate.

Amintim că pe raza Municipiului Pașcani se interzice expunerea spre vânzare a mașinilor pe spațiile publice, cu excepția spațiilor amenajate în acest scop, conform HCL 30/2002 modificată și completată în 2008. Valoarea amenzilor poate ajunge până la o mie de lei, de persoană.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Testele de salivă pentru elevi au ajuns la Iași

Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit, ieri, 100.000 de teste de salivă pentru depistarea Covid. Acestea vor...

50.000 euro pentru intretinerea liniilor de cale ferata dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos

A fost scoasa la licitatie intretinerea caii ferate dintre Pascani – Ruginoasa si Sarca – Tg. Frumos...

Pe unde e bine să nu te afli în minivacanța de Ziua Națională a României. Harta care îți arată că poluarea este peste limita...

Poluarea poate fi verificată printr-o hartă, în timp real Echipa uRADMonitor cred în construirea a ceva care contează....

Ce s-a întâmplat cu “fata afgană”, care a ajuns pe coperta National Geographic și a devenit o imagine-simbol

"Fata afgană" cu ochi verzi, care a ajuns celebră în toată lumea după ce a apărut pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI