-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Amenzi de peste 11.000 de lei, in week-end la Hirlau

În perioada 24 – 25 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău și Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a faptelor cu violenţă, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică corespunzător.

Au fost verificați 43 de agenţi economici, controlate 4 societăți comerciale, 9 baruri, 93 de autovehicule, 33 de căruţaşi și legitimate 167 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 11.035 de lei, dintre care 21 conform O.U.G nr. 195/2002, 20 conform Legii nr. 61/1991 și 4 conform altor acte normative.

Exemple:

1.O tânără de 23 de ani, din județul Botoşani, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a condus un autoturism pe strada Bogdan Vodă, din oraşul Hîrlău, fară a purta centura de siguranţă pe timpul deplasării cu autoturismul. 

2.Un bărbat de 54 de ani, din comuna Deleni, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 200 de lei, întrucât a provocat scandal la domiciliu respectiv a proferat cuvinte jignitoare şi injurii fratelui său. De asemenea, a provocat scandal în spațiul public.

 

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...