1.3 C
Paşcani
marți, noiembrie 30, 2021

Ajutor pentru mămica ce a născut patru copii. Primăria îi renovează casa, oamenii cu suflet mare îi duc ajutoare

Femeia dintr-o comună din apropierea Pascaniului, care a născut patru copii, primeşte ajutor pentru creşterea micuţilor. Primăria îi renovează locuinţa, i-a amenajat camera pentru bebeluşi, un preot din Iaşi a adunat lapte şi scutece pentru câteva luni de zile, iar oameni cu suflet mare i-au trecut pragul casei cu tot felul de ajutoare. Mai mult, se caută soluţii pentru angajarea unui asistent personal care să o ajute pe tânăra mama în creşterea copilaşilor.

Se lucrează de zori în gospodăria familiei Cozma, din comuna Lespezi, cea care şi-a dublat membrii peste noapte. Primăria din comună a angajat câţiva oameni, a adus materiale de construcţii şi a început să renoveze locuinţa mamei care a născut patru copii în luna august. Camera bebeluşilor este aproape gata. S-a pus parchet, tâmplărie termopan şi a fost izolată termic.

În continuare, se lucrează la o casă unde vor locui ceilalţi membrii ai familiei. Se fac reparaţii la sobă, se schimbă geamurile şi uşile şi multe altele. Muncitorii se grăbesc pentru că deja temperaturile au scăzut simţitor.
Tatăl lucrează cot la cot cu ceilalţi oameni pentru a crea condiţii bune în familie. Nu se plânge de această întâmplare şi promite că va face tot ce îi stă în putere pentru a-şi creşte copiii cât mai bine.

Nu se aşteapta ca soţia lui să nască patru bebeluşi şi nu îi venea să creadă atunci când a primit această veste.
El a fost cel care a ales numele cvadrupleţilor: două fete şi doi băieţi, Doina şi Maria, Vasile şi Florin.

Mama se aştepta să aibă gemeni, insa surpriză a fost uriaşă. Zice că se va descurca cu creşterea lor, aşa cum a făcut şi cu ceilalţi patru copii pe care îi are acasă, dar care au vârste cuprinse între 4 şi 11 ani.
Puţini ştiu însă că, în familie mai sunt încă doi minori, nepoţi ai celor doi părinţi, care ar fi fost părăsiţi de mama lor. Îi cresc tot ei de ani de zile şi nu s-au gândit vreodată să îi dea într-un centru de plasament.

Bebeluşii ar urma să ajungă acasă peste două săptămâni. Deocamdată, sunt internaţi în Secţia de Recuperare Pediatrică, de la Spitalul de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi. Purtătorul de cuvânt, doctorul Tamara Roşu, a declarat pentru Ziarul de Iaşi că, micuţii “nu sunt în vreo faza acută, nu necesită terapie intensivă, au însă nevoie de recuperare din punct de vedere nutritional, ca sa îşi capete greutatea normală. S-au născut prematur, de aceea au şi ajuns la noi.”

Părintele, Dan Damaschin, de la Maternitatea Cuza-Vodă, a organizat o campanie umanitară pentru a ajuta familia Cozma. El a strâns din donaţii, lapte praf şi scutece pentru circa două luni de zile, mobilier şi alte ajutoare.

De asemenea, a vorbit cu administraţia locală şi împreună se caută o soluţie pentru angajarea unei femei că asistent personal, care să o ajute pe mama zilnic.

Cei care vor să le facă viaţă mai uşoară, pot să meargă în satul Buda, din comuna Lespezi. Acolo, zece copii au nevoie, pe lângă dragostea părintească şi de hrană, îmbrăcăminte sau rechizite.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Elevii pășcăneni ar putea avea, din nou, transport gratuit. Administrația locală a anunțat ca lucrează la un proiect de hotărâre în acest sens

Dupa luni de zile de asteptare, este posibil ca elevii pascaneni sa poate beneficia din nou de...

Garaje dărâmate la cererea Primăriei. Când vor fi aplicate măsuri similare și societății primarului?

Garajele construite ilegal de pe strada Zimbrului din Pascani au inceput sa fie daramate. Unul a fost...

Dictatura: Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei Pascani”, nu vor fi acreditati

Jurnalistii care refuza sa “prezinte informatiile asa cum le-au fost furnizate de reprezentantii Primariei municipiului Pascani” urmeaza...

Primaria Pascani nu mai ridica deseurile vegetale. Cetatenii trebuie sa le transporte la sere, cu masinile proprii sau sa plateasca societatii CLP Ecoserv

Vesti neplacute pentru pascanenii care locuiesc la case si pentru asociatiile de proprietari de la blocuri. De...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI