Ajutor pentru familiile nevoiașe din partea Primăriei și Crucea Roșie Pașcani

Administrația Locală din Pașcani a oferit în aceste zile ajutor mai multor persoane singure, bătrâne, bolnave și oamenilor străzi fiindu-le date saci de dormit, hrană caldă și ceai, dar și lemne de foc. Lor li s-a alăturat și voluntarii de la Crucea Roșie din Municipiu, iar cei care rămân inzăpeziți, la Clubul Sportiv Municipal a fost pregătit locuri de dormi și mâncare caldă.

Vremea geroasă din ultimele zile, mai ales pe timpul nopții înregistrându-se temperaturi negative de până la -20 grade Celsius, funcționarii de la Compartimentul de Asistență Socială din cadrul Primăriei Pașcani s-au ocupat de persoanele ce le au în evidențe ca fiind bolnave, singure și neputincioase. Au fost dăruiți saci de dormit, mâncare caldă și ceai, dar și lemne pentru foc. Pe listă se află familia Ilie ce domiciliază într-o casă părăsită de pe strada Nicolae Iorga – Zona Deal Pașcani, dar și câțiva bătrâni din suburbii.

Au refuzat ajutor și câțiva oameni ai străzii printre ei aflându-se Roxana Imbrea și Sorinel Prisecariu care nu se știe unde își petrec noaptea, oamneii legii continuând patrularea pentru identificarea lor.

În ajutorul administrației locale au venit voluntarii de la Crucea Roșie Pașcani. Ei vor colabora în misiunile de patrulare și ajutorare a cazurilor grave.

De menționat că la Baza Sportivă CSM Pașcani, dacă va fi nevoie pentru cei care nu sunt din oraș și rămân înzăpeziți aici, se oferă un loc de dormit plus masă caldă.

Slider
loading...