19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Ai nevoie rapid de un pașaport temporar? Cu ce acte dovedești urgența

Cei ce doresc să obțină un act de călătorie într-un termen scurt pot solicita autorităților din România eliberarea unui pașaport simplu temporar, document ce se poate elibera în doar trei zile. Totuși, pentru a solicita eliberarea unui asemenea document în termen de trei zile e nevoie ca solicitantul să demonstreze, cu ajutorul unor documente doveditoare, urgența demersului.

De puțină vreme, pașaportul temporar nu se mai eliberează în termen de trei zile tuturor celor care solicită un astfel de document, ci doar celor care pot dovedi urgența pentru care solicită eliberarea documentului în regim de urgență. Aceste schimbări sunt aduse de Legea nr. 133/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2005, documentul stabilind și dublarea valabilității pașapoartelor electronice simple la zece ani.

Potrivit actului normativ, pașaportul simplu temporar se va elibera solicitantului în termen de cel mult trei zile lucrătoare, dar doar dacă, din motive de sănătate, familiale sau profesionale, persoana care a solicitat documentul de călătorie trebuie să se deplaseze pe teritoriul altui stat și nu are timp pentru a aștepta emiterea unui pașaport simplu electronic. Pașaportul simplu electronic se eliberează într-un termen de cel mult zece zile lucrătoare de la data depunerii solicitării.

Continuarea pe Avocatnet.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a stabilit cum se dau banii prin ”Anghel Saligny”. Fiecare judeţ va primi cel puţin 140 milioane de lei

Alocări de cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, de 4 milioane pentru fiecare...

Certificat verde la restaurant, mall și nunți. Arafat: Avem legea, e nevoie de HG. Există deja o aplicație care poate citi codul QR

Oamenii ar putea intra la restaurant, mall și nunți cu certificatul verde, acolo unde rata de infectare...

Noi măsuri pentru românii care beneficiază de ajutor social. Ce condiţii trebuie să respecte pentru a primi banii

Guvernul a aprobat miercuri, 15 septembrie, noi măsuri pentru stimularea participării pe piaţa muncii a beneficiarilor de...

Ce trebuie să facem dacă primim facturi uriașe la energie. Oficial ANRE: „Și furnizorul își dă seama că cineva a comis o eroare”

Mulți români se plâng că au primit facturi uriașe la energie electrică. Un locuitor din Sectorul 1...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI