-3.1 C
Paşcani
joi, ianuarie 20, 2022

Afacerile companiei Electroputere VFU Paşcani au urcat anul trecut cu 11%, iar profitul a fost în scădere uşoară

Controversatul om de afaceri Gruia Stoica a avut afaceri mai mari cu Electroputere VFU Paşcani în anul 2020 comparativ cu anul precedent, potrivit datelor raportate de companie la Ministerul Finanţelor (MF), consultate de „Ziarul de Iaşi”.

Profitul net pe anul fiscal trecut al producătorului de material rulant din judeţul Iaşi a scăzut uşor faţă de rezultatul din exerciţiul financiar 2019, la fel şi numărul oamenilor care lucrează în fabrică. Conform indicatorilor din situaţia financiară anuală, Electroputere VFU Paşcani, membru al Grampet Group (controlat de Gruia Stoica), a înregistrat o cifră de afaceri în 2020 de 96,1 milioane lei, în creştere cu aproape 11% faţă de 2019, când afacerile s-au cifrat la 86,9 milioane lei. Profitul net obţinut de companie anul trecut a fost de 6,64 milioane lei, mai mic cu circa 2% raportat la anul anterior, când profitul net declarat a fost de 6,75 milioane lei.

În acelaşi timp, anul trecut compania a operat cu mai puţin de 500 de angajaţi, numărul mediu ajungând la 482 de salariaţi, în condiţiile în care în anul 2019 compania raporta la MF 509 angajaţi, iar în anul 2018 un număr mediu de 501 salariaţi.

Afaceristul Gruia Stoica a fost condamnat în anul 2020 de Tribunalul Iaşi pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi spălare de bani, pedeapsa finală fiind de 4 ani de închisoare cu executare. Judecătorii ieşeni au contopit şi o altă condamnare, de 2 ani şi 6 luni de închisoare cu suspendare, pe care Stoica a primit-o de la Curtea Supremă pentru cumpărare de influenţă. Decizia a fost contestată, iar apelul declarat împotriva sentinţei se află în prezent pe rolul Curţii de Apel Iaşi. În acelaşi dosar a fost condamnat şi fratele lui Gruia Stoica, Vasile Didilă, dar şi tatăl celor doi, Vasile Răducan.

Sursa Ziarul de Iasi

DE LA ACELAȘI AUTOR

Anunt privind finalizarea implementarii proiectului „Grant pentru capital de lucru”

SC IRIS GHEŢ TRANS SRL anunta finalizarea implementarii proiectului...

40% din cazurile de cancer sunt datorate stilului de viață. Ce poți schimba pentru a preveni apariția bolii

Cancerul reprezintă a doua cauză a mortalității în țările...

Ministrul Finanțelor: România va impozita multinaționalele cu 15% din profit de la 1 ianuarie 2023

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a anunțat, marți seara, că...

DN 28B (Târgu Frumos – Botoșani), extins cu o bandă pe fiecare sens

Potrivit imaginilor făcute publice de Direcția Regională de Drumuri...