9.5 C
Paşcani
miercuri, septembrie 22, 2021
Array

Afaceri dubioase cu pietre si nisip

Primaria Pascani are o licenta de exploatare a nisipurilor si pietrisurilor, dar nu stie ce sa faca cu ea. Situatia este cu atat mai paradoxala cu cat in fiecare an se cheltuie de la bugetul local miliarde de lei pentru campararea de astfel de agregate necesare pentru strazi.

sed de cl vot
Discutii ciudate astazi in sedinta Consiliului Local pe marginea unei activitati care ar putea aduce profit comunitatii locale. Edilul pascanean a propus suplimentarea ordinei de zi cu un proeict de hotarare privind desemnarea unui reprezentant in vederea “resemnarii unei licente de exploatare” obtinuta in anul 2003. Actul respectiv si-ar fi pierdut valabilitatea odata cu reorganizarea societatii de apa si canal, iar acum trebuie reinnoita, a explicat secretarul Mircea Zuzan.

Viceprimarul Vasile Axinte a fost desemnat sa rezolve aceasta problema. Totusi consilierii au cerut lamuriri in legatura cu modul de folosire a noii licente, de ce trebuie instrainata si ce beneficii ar aduce la bugetul local.

Raspunsurile insa nu au fost suficient de lamuritoare, cu atat mai mult cu cat din cedarea ei in favoarea unei societati comerciale Primaria castiga doar cateva mii de lei, tot atat cat trebuie sa plateasca in fiecare an Ministerului Mediului, taxa de licentiere.

Mentionam ca anul trecut Primaria Pascani a cheltuit 3,5 miliarde de lei pentru achizitionarea de nisip si prundis. Administratia locala a detinut o balastiera, pe malul Siretului, care a fost inchisa in timpul mandatului fostului primar, Grigore Craciunescu. De asemenea, licenta de explotare a fost cedata unei societati comerciale pentru cateva mii de lei pe an, de la care Primaria a cumparat pana acum agregate in valoare de milioane de lei. www.bittv.info

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI