More

  Adolescentii care se drogheaza si transporturile in atentia unui parlamentar

  Array

  Senatorul Sorin Lazar a adresat astazi o interpelare Agentiei Nationale Antidrog, privind tinerii care se drogheaza, fumeaza sau beau alcool.

  “Cel mai recent studiu al Agenţiei Naţionale Antidrog arată că peste trei sferturi din adolescenţii români de 17 ani beau alcool, fumează şi se droghează.
  De asemenea tot mai mulţi copii ajung să ia contact cu aceste vicii de la vârste fragede, de 13 sau chiar 11-12 ani.
  În acest sens, vă rog să îmi comunicați care este strategia Agentiei cu privire la rezolvarea problemelor cuprinse în raport” se arata in comunicatul de presa.

  De asemenea, parlamenatarul a cerut explicatii si legate de situatia transporturilor din tara.

  “În Uniunea Europeană, România ocupă unul dintre ultimele locuri în privinţa situaţiei generale din transporturi, potrivit unui clasament publicat joi,10 aprilie, de Comisia Europeană.
  Ţara noastră are cea mai mare cotă de piaţă la transportul feroviar de marfă, dar infrastructura căii ferate este în stare proastă.
  De asemenea, numărul de decese din cauza accidentelor rutiere, raportat la un milion de locuitori, este cel mai mare din Uniune.
  Clasamentul ia în considerare performanţa statelor membre în 22 de categorii, între care infrastructura, impactul asupra mediului, transpunerea legislaţiei europene şi siguranţa, la toate tipurile de transporturi.
  În acest sens, vă rog să îmi comunicați care sunt motivele care au determinat poziționarea statului român în topurile inferioare europene din acest punct de vedere și care sunt măsurile pe care le veți adopta în vederea rezolvării acestor probleme” a precizat Sorin Lazar.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Începe vaccinarea personalului din învățământ. La Pașcani nu este nici un centru special pentru cadrele didactice

  De joi, 25 februarie a.c.m, incepe vaccinarea personalului din invatamant din judetul Iasi. Programarea se va realiza prin intermediul unităților de învățământ. Solicitările personalului...

  Primăria Pașcani anunță începerea campaniei de curătenie de primăvară în oraș

  Mai sunt cateva zile pana la prima luna de primavara, iar Primaria municipiului Pascani a anuntat ca va incepe campania de curatenie in oras....

  Cum puteți trimite sesizări la Primăria Pașcani

  Primaria Pascani a trimis un comunicat de presa despre modalitatile prin care cetatenii pot trimite sesizari catre administratia locala. Oamenii au mai multe variante,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp