-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021
Array

ACŢIUNE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR DIN HÎRLĂU

 

ACŢIUNE PREVENTIVĂ A POLIŢIŞTILOR

În ziua de 18 iulie a.c., între orele 08:00 – 12:00, poliţiştii Poliţiei oraşului Hîrlău, cu sprijinul poliţiştilor locali au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie a autovehiculelor şi pietonilor, pe drumurile publice, în cadrul zilei săptămânale de târg.

Au fost verificaţi 21 de agenţi economici, 30 de autovehicule, 8 atelaje hipo. Au fost legitimate 68 de persoane. Poliţiştii au aplicat 21 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.340 lei, dintre care una conform Legii nr. 61/1991, 3 conform Legii nr. 12/1990, 14 conform O.U.G. nr. 195/2002.

Exemple:

  1. La data de 18 iulie a.c., în jurul  orei 12.00 afost sancţionată contravenţional o femeie, de 32 ani, din oraşul Hîrlău cu amendă în valoare de 300 lei, conform Legii nr.  61/1991, întrucât a proferat injurii şi cuvinte jignitoare la adresa unui bărbat.

 

  1. În jurul orei 10.30, a fost depistat un bărbat, de 56 ani, din mun. Botoşani, care a condus un autoturism pe str. Nicolae Iorga din oraşul Hîrlău fără a avea inspecţie tehnică periodică valabilă iar autoturismul nu are poliţa RCA. Aceasta a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.305 lei,  conform O.U.G. nr. 195/2002, iar ca măsură complementară i s-a reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele de înmatriculare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

Spațiu de joacă creativ și educativ, la Școala Gimnazială Muncelu de Sus

C.P. „Școala Gimnazială Muncelu de Sus prin proiectul “Și noi vrem spațiu de joacă creativ și educativ!“,...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI