19.2 C
Paşcani
vineri, septembrie 17, 2021

Actiune la Hirlau. Lemne confiscate, amenzi pentru scandal si incalcari ale regimului rutier

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÂRLĂU PENTRU SIGURANȚA CETĂȚENILOR

În noaptea de 29 spre 30 septembrie a.c., în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii au fost controlate 13 societăți comerciale, 71 de autoturisme, 19 atelaje hipo și au fost verificați 7 agenți de pază, fiind legitimate 124 de persoane.

De asemenea, au fost aplicate 31 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 14.440 de lei, dintre care 24 conform Legii nr. 61/1991, 5 conform O.U.G. nr. 195/2002 și 2 conform altor acte normative.

Totodată,a fost retras un permis de conducere și au fost confiscați 2 metri cubi de material lemnos.          

Exemple:

1. O femeie, de 50 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancţionată contravenţional cu amendă, conform Legii nr. 61/1991, întrucât i-a adresat injurii şi cuvinte jignitoare soacrei sale.

2. Un tânăr, de 21 de ani, din comuna Gropnița, gestionar la o societate comercială, a fost sancționat contravenţional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 61/1991, întrucât a servit mai mulţi clienţi cu băuturi alcoolice, după ora de închidere a unităţii.

3. Un bărbat,de 41 de ani, din jud. Botoșani, a fost sancționat contravențional, cu amendă în cuantum de 580 de lei, fiindu-i reținut permisul de conducere, conform O.U.G. nr. 195/2002, deoarece a efectuat neregulamentar manevra de depășire a unui alt autoturism.

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

S-a stabilit cum se dau banii prin ”Anghel Saligny”. Fiecare judeţ va primi cel puţin 140 milioane de lei

Alocări de cel puţin 140 de milioane de lei pentru fiecare judeţ, de 4 milioane pentru fiecare...

Certificat verde la restaurant, mall și nunți. Arafat: Avem legea, e nevoie de HG. Există deja o aplicație care poate citi codul QR

Oamenii ar putea intra la restaurant, mall și nunți cu certificatul verde, acolo unde rata de infectare...

Noi măsuri pentru românii care beneficiază de ajutor social. Ce condiţii trebuie să respecte pentru a primi banii

Guvernul a aprobat miercuri, 15 septembrie, noi măsuri pentru stimularea participării pe piaţa muncii a beneficiarilor de...

Ce trebuie să facem dacă primim facturi uriașe la energie. Oficial ANRE: „Și furnizorul își dă seama că cineva a comis o eroare”

Mulți români se plâng că au primit facturi uriașe la energie electrică. Un locuitor din Sectorul 1...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI