12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

A murit profesorul de matematica Dumitru Gherman

 

Municipiul Pascani mai pierde un cetatean de onoare. Profesorul de matematica Dumitru Gherman,  indragit si respectat de cei care l-au cunoscut, a murit in cursul zilei de astazi la varsta de 79 de ani. Pe pagina de Faccebook a Colegiului Mihail Sadoveanu, acolo unde s-a dedicat exemplar elevilor sai a aparut urmatorul anunt de condoleante:

“Cu tristețe și regrete trebuie să ne despărțim astăzi de cel ce a fost și va fi o legenda a învățământului pășcănean, un matematician dedicat, stimat și apreciat, profesor desăvârşit, coleg respectat care, prin întreaga sa activitate didactică, a făcut onoare școlii noastre, Colegiului Național “Mihail Sadoveanu” . Domnul Profesor Dumitru Gherman și-a dedicat întreaga viață atât familiei sale cât și profesiei, pe care a îmbrăţişat-o din fragedă tinerețe. Talentul, inteligența, personalitatea, măiestria didactică și-au pus amprenta pe formarea tinerelor generații de elevi pe care i-a călăuzit cu pasiune și devotament în drumul lor spre cunoaștere, pentru descoperirea frumuseții matematicii, înțelegerea și stăpânirea noțiunilor matematice, formarea unei gândiri logice atât de utile în viață. Mereu preocupat de descoperirile matematice, a căutat să dezvăluie, cu demnitatea şi intuiţia dascălului dedicat, tainele acestei materii. Cadru didactic de înaltă ţinută, profesorul Dumitru Gherman a marcat prin activitatea sa şi deosebita calitate umană generații de elevi care îi sunt veșnic recunoscători.
Lumina Lină, pace si mântuire, dragă Domnule Profesor!
Veți fi mereu în amintirea noastră, stimate Domnule Profesor!
Generații de elevi, colegii dumneavoastră vă sunt recunoscători pentru o viață dedicată formării ca oameni!”

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI