-1.8 C
Paşcani
miercuri, decembrie 8, 2021
Array

A murit din cauza ciupercilor. Alte persoane sunt la spital

A murit din cauza ciupercilor. Alte persoane sunt la spital

Este sezonul ciupercilor iar medicii trag un semnal de alarmă să fim atenți la ce culegem sau cumpăram asta pentru a evita cazurile de a ajunge la spital cu toxiinfecție sau în alte situații mai grave cum s-a îmtâmplat cu un bărbat din comuna Heleșteni care și-a găsit sfârâșitul după ce a consumat ciupercile culese din pădure din apropierea locuinței sale. Din cauza acestora, în ultimele ore au ajuns la spital mai multe persoane, starea lor însă fiind stabilă.

Un bărbat din comuna Heleșteni, satul Movileni și-a găsit sfârșitul la un spital din Iași, după ce starea lui de sanatate era din ce în ce mai gravă din cauza ciupercilor culese din apropierea pădurii de unde este construită și locuința lui. Se pare că a ajuns prea târziu pe mâna medicilor și nu s-a mai putut face nimic pentru a-l salva. Numele lui este Șerban Paul și avea 67 ani.

Nu este singurul caz ajuns la spital cu dureri abdominale, stări de vomă și amețeli. În ultimele orele, Ambulanța s-a deplasat la mai multe solicitări de acest gen. Pentru că s-a intervenit prompt, starea pacienților aduși la Compartimentul de primiri urgențe Pașcani este mai bună.

Medicii recomandă pacienţilor să vină de urgenţă la spital dacă încep să se simtă rău în urmă consumului de ciuperci şi asta pentru că ciupercile otrăvitoare pot fi fatale.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceţi este să eliminaţi ciuperca din corp, deci trebuie să vă provocaţi vărsături. Astfel, indiferent de tipul intoxicaţiei, până la sosirea ambulanţei, se va administra pacientului cât mai multă vitamina C; – administrarea de cărbune medicinal (10-20 de comprimate odată); – purgative saline (se administrează sulfat de magneziu: 30 g in 300 ml. de apă.

Specialiştii spun că în ultimii ani s-au combinat spori de la ciuperci otrăvitoare cu cei de la ciuperci comestibile şi s-au creat soiuri mixte de ciuperci care arată că cele comestibile dar sunt de fapt otrăvitoare.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Deputatul Sorin Nacuta cere ca „Autostrada Unirii – A8 să redevină o priorietate pentru acest guvern și pentru Ministerul Transporturilor”

De câteva zile a fost lansat în dezbatere publică Proiectul de Hotărâre pentru aprobarea Planului Investițional pentru...

Relaxări de Sărbători. Interdicțiile de circulație și masca obligatorie pe stradă, eliminate. La mall se poate intra și cu test negativ

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a propus marți, în cadrul hotărârii de prelungire a stării de...

Guvernul pregătește relaxări de sărbători. Ciucă: Vom face în așa fel încât să evităm aglomerațiile în magazine, oamenii să circule

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, marți, că în această după-amiază va avea loc o ședință a Comitetului...

Cele mai frumoase coșuri de Crăciun, la cel mai accesibil preț (P)

Sărbătorile bat la ușă, ne facem lista și o verificăm de două ori pentru că se pare...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI