A început admiterea la liceu pentru absolvenţii claselor a VIII-a. De luni şi până joi, 3-6 iulie, elevii împreună cu părinţii pot completa fişele de înscriere, pentru a învaţa din toamna la şcoala mult dorită. Pe 12 iulie se va face repartizarea computerizată, iar pe 13 iulie se vor afişa rezultatele. Pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi găsiţi lista cu mediile ierarhice ale elevilor din judeţ.

Sute de elevi şi părinţi din municipiul Paşcani au început să completeze fişele pentru admiterea la liceu, ce are loc în perioada 3-6 iulie 2017. La Şcoala Gimnazială “Iordache Cantacuzino”, 72 de copii şi-au exprimat ieri opţiunile în ceea ce priveşte unitatea de învăţământ la care vor să meargă din toamna.

Majoritatea au optat pentru liceele din Paşcani, dar au fost şi copii care îşi doresc să studieze timp de patru ani, la colegiile de renume din Iaşi. Mai mult, doi dintre cei care au terminat opt clase la Şcoala nr 3, vor să meargă mai departe la Liceul Militar de la Câmpulung.
În broşura tipărită pentru Admiterea la Liceu 2017, se găseşte toată reţeaua şcolară din judeţul Iaşi, cu ultimele medii din 2016. De exemplu, la Colegiul “Sadoveanu”, cea mai mică medie de anul trecut a fost de 7.04, la profilul Filologie – Intensiv Franceză. La Colegiul “Unirea”, ultima notă a fost de 6.35, iar la “Miron Costin”, 7.76, conform datelor din broşură.
Viitorii liceeni vor afla săptămâna viitoare, 13 iulie, dacă au intrat la şcoala mult dorită.
De asemenea pe site-ul Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, găsiţi lista cu mediile elevilor absolvenţi din clasa a VIII-a, în ordine descrescătoare. Click aici.

Slider
loading...