18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021

A fost internat primul pacient cu COVID-19 la Spitalul General CF. Paturi pregatite și la Spitalul de Urgență Pașcani

Spitalul General CF din oras, care a devenit unitate suport COVID-19, a internat miercuri, 21 octombrie, primul pacient diagnosticat pozitiv, venit de la Iasi. Bolnavul are schema de tratament de la Spitalul de Boli Infectioase Iasi, unde a fost consultat si este asimptomatic. Pacientul are peste 70 de ani si domiciliul in apropiere de municipiul Pascani.

De precizat este faptul ca si la Spitalul Municipal de Urgenta din Pascani au fost pregatite sase paturi pentru Terapie Intensiva, pentru pacientii cu forme grave de coronavirus.

Decizia a fost luata in urma unui ordin de ministru, iar in aceasta perioada s-au facut deja circuitele pentru delimitarea zonei rosie.

Mentionam ca potrivit datelor oferite de Institutul Naţional de Sănătate Publică, pâna, miercuri, 21 octombrie 2020, pe teritoriul judeţului Iaşi au fost confirmate 8446 de cazuri cu persoane infectate cu Covid-19 (cu 231 de cazuri în plus faţă de ziua precedentă). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3606 au fost externate (cu 59 de persoane externate în plus faţă de ziua precedentă).

DE LA ACELAȘI AUTOR

Stâlp de beton cu fire de curent, doborât in Gâștești

Pericol pe strada 24 ianuarie din suburbia Gastesti a municipiului Pascani, sambata, 25 septembrie, dupa amiaza. Un...

Cum să pui bazele unei grădini ecologice cu legume. Atelier de lucru și vizită în ferma Scufița din Homița

Atelier de lucru și vizită în ferma legumicolă Scufița din Homița din comuna Cristesti, joi, 23 septembrie, in prima...

Au crescut infectările, crește și numărul de vaccinări la Pașcani

Creste numarul de infectari, iar la Pascani a inceput sa creasca si numarul de vaccinari. Informatiile au...

FOTO | Specialiști de la Iași, în vizită de lucru la Palatul Cantacuzino Pașcani. Apel pentru cetățenii care au acasă lucruri cu valoare istorică

Lucrarile la Palatul Cantacuzino din municipiul Pascani sunt in plina desfasurare. Miercuri, 22 septembrie a.c., la fata locului au venit si specialisti de la Complexul Muzeal National Moldova din Iasi, ce vor ajuta la organizarea muzeului municipal. Ei au vizitat cladirea si zona pentru a vedea ce se afla acum la fata locului si cum va urma sa fie facuta amenajarea. //

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI