18.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 26, 2021
Array

75% dintre ieşenii care vor permis de conducere cad la examen. A cui e vina?

Doar un sfert dintre ieşenii care au depus anul trecut cereri pentru eliberarea unui permis de conducere au reuşit să-l şi obţină. Dintre cei 31.276 de ieşeni care au dat anul trecut examen pentru eliberarea permisului de conducere, doar 7.538 l-au şi promovat.

„Pentru noi, cifrele sunt cumva surprinzătoare. Ne-am fi aşteptat ca raportul să fie invers, pentru că este de presupus că te prezinţi la examen atunci când eşti suficient de bine pregătit. Pe de altă parte, aceste cifre arată faptul că examenul a devenit mai serios, iar gradul de exigenţă a crescut. Ca urmare, şi circulaţia pe drumurile publice va fi mai sigură”, a apreciat directorul de cabinet al prefectului, Marian Şerbescu.

Numărul celor care au căzut la examenul teoretic este aproximativ egal cu cel al ieşenilor care nu au reuşit să ia proba practică. Astfel, 11.906 dintre cei 23.738 de respinşi au căzut la „sală”, iar 11.832 la traseu.

Conform statisticilor Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere, anul trecut au fost eliberate 21.874 de permise, aproximativ două tremi din acestea fiind preschimbări ale unor permise vechi. Totodată, au fost înmatriculate 19.123 de vehicule, fiind radiate 44 de automobile abandonate în municipiu.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele efecte ale restricțiilor: Centrele de vaccinare se aglomerează de la o zi la alta, după ce săptămâna trecută bătea vântul prin cabinete

Centrele de vaccinare se aglomerează de la zi la zi tot mai mult. Oamenii vor să dobândească...

Proiect: Amenzile de circulație să fieProiect: Amenzile de circulație să fie date în urma monitorizării video a drumurilor publice date în urma monitorizării...

Rețeaua de drumuri publice ar urma să fie monitorizată video de către polițiști, astfel încât abaterile șoferilor...

Florin Cîţu vs. Ludovic Orban, la congresul PNL. Liberalii îşi aleg viitorul preşedinte de partid

Congresul PNL îi pune faţă în faţă pe Ludovic Orban, preşedintele actual al partidului, şi Florin Cîţu,...

Heleșteni: Omorât pe drumul sătesc dis-de-dimineaţă de un vitezoman: circula cu mult peste 100 km/h printre case

Un sătean din Heleşteni a fost omorât de maşina unui vitezoman care a ricoşat ca o bilă...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI