1.4 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 4, 2021

189 de adulți sunt înscriși în programul „A doua șansă”, în cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”

Programul „A doua șansă” este un program educațional care oferă tinerilor/adulților posibilitatea de a finaliza învățământul obligatoriu de 10 clase. În cadrul proiectului „Școli prietenoase în comunități implicate”, programul „A doua șansă” se desfășoară în localitățile Hârlău, Podu Iloaiei și Răducăneni, în cadrul unităților școlare, unde 189 de adulți sunt cuprinși în învățământul primar și învățământul secundar inferior, printre care și cetățeni de etnie roma. Cursanții beneficiază de rechizite școlare și de o sală dotată cu echipamente IT de ultimă generație – tabla interactivă, video proiector și mobilier școlar – necesare desfășurării în bune condiții a procesului instructiv-educativ. Cele 11 grupe de studiu sunt organizate astfel: 4 grupe la Hârlău, în cadrul Școlii Gimnaziale „P. Rareș”, alte 4 grupe funcționează la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” din Podul Iloaiei, iar 3 grupe sunt organizate la Liceul Teoretic „Lascăr Rosetti” din Răducăneni.
Cursurile din cadrul programului „A doua șansă” sunt susținute de 32 de profesori-tutori, responsabili pe arii curriculare, care predau conform programei școlare specifice.
Cursurile „A doua șansă” au început în luna februarie 2019 și vor continua, în cadrul proiectului, până în luna ianuarie 2021.
În prezent cursanții din programul „A doua șansă” învățământ secundar inferior sunt în vacanță, urmând să continue orele din planul cadru din luna septembrie; cursanții din învățământ primar vor finaliza anul de studiu pe parcursul lunii iulie.
„Proiectul Școli prietenoase în comunități implicate ne deschide calea spre o nouă abordare a relației școală-familie-comunitate, în vederea îmbunătățirii rezultatelor școlare ale elevilor incluși în proiect, creșterea stimei de sine și a interesului față de educație.
Formarea cadrelor didactice în perspectiva abordării unor metode inovative, eficiente pentru cursurile „A doua șansă” – având în vedere vârsta cursanților și timpul de când aceștia au întrerupt școala – reprezintă o modalitate de succes pentru integrarea ulterioară pe piața muncii.
Pentru echipa managerială, este bine-venită identificarea de noi soluții, specifice comunității noastre, care să prevină și să diminueze absenteismul, eșecul școlar și chiar abandonul școlar.” a punctat prof. Lucia Acsinia, directorul Școlii Gimnaziale „P. Rareș” din Hârlău.

Sursa: facebook.com Inspectoratul Școlar Județean Iași

DE LA ACELAȘI AUTOR

Raport parlamentar, noiembrie 2021- deputat PSD, Vasile Toma

Gradul de încredere pe care cetățenii ți-l acordă este și trebuie să fie direct proporțional cu gradul...

Angajaţii instituţiilor publice vor primi vouchere de vacanţă în perioada 2022 – 2026

Angajaţii instituţiilor publice vor primi, în perioada 2022 – 2026, vouchere de vacanţă în valoare de 1.450...

Începe sezonul distracției pe gheață la patinoarul de la Palas!

Iarna se apropie cu paşi repezi, iar odată cu răcirea vremii vine şi distracţia pe gheață la...

Acest profesor din Boureni-Moțca a fost premiat de președintele Klaus Iohannis pentru că a ajutat zeci de copii să nu renunțe la școală! Gheorghe...

Un tânăr din Iași a fost decorat chiar de președintele Klaus Iohannis cu ordinul „Meritul pentru Învățământ”...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI