Slider

17 bombe găsite la Stolniceni Prăjescu

Sute de proiectile au fost găsite de către cetățeni în utlimele luni în județul Iași. Cea mai recentă descoperire a fost făcută luni seara când un gospodar a dat peste 17 bombe pe un teren ce îl lucra. 150 mp de pământ a fost îngrădit de către specialiștii de la Iași pentru ca obiectele din cel de-al doilea război mondial să fie ridicate cu grija și pentru a se evita vreo nenorocire.

Judeţul Iaşi este înţesat de muniţie din timpul războaielor. Sute de proiectile, bombe sau grenade şi mii de cartuşe au fost găsite de oameni în ultima perioadă. Cea mai recentă descoperire a fost făcută luni seara, pe 19 iunie în jurul orei 19.50. La fața locului, în satul Cozmeşti, comuna Stolniceni-Prăjescu, a fost solicită și o echipă pirotehnică din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Iași.  A fost asanată o suprafață de 150 mp de teren viran pentru a ridica cele 17 bombe aruncător calibru 82 mm.

Tot luni, echipa a intervenit și în comuna Al. I. Cuza, sat Volintirești pentru a ridica de pe un teren viran un proiectil exploziv calibru 76 mm. Suprafaţa asanată a fost de 100 mp.

Muniţie a fost ridicată, transportată în condiţii de siguranţă şi depozitată provizoriu, urmând a fi distrusă într-un poligon autorizat, în perioada imediat următoare.

În momentul descoperirii unor elemente de muniţie, acestea nu trebuiesc atinse, lovite sau mişcate din locul lor, ci se va anunţa imediat evenimentul la numărul unic de urgenţă 112 sau la postul de poliţie cel mai apropiat.

 

Slider
loading...